Pinsiön maamiesseura tarjosi kaikille halukkaille Pinsiöläisille ja pinsiöhenkisille linja-autokyytin ja messulipun Porin Kirjurinluotoon Farmari maatalousnäyttelyyn. Meitä oli paljon innostuneita messukävijöitä, bussi oli lähes täysi.

Päivä oli aurinkoinen ja helteinen, lämpöä oli n. 28 astetta. Ensimmäinen ostos oli hellehattu, ken ei ollut huomannut mukaan ottaa.

Näyttelyalueen koko oli 14 hehtaaria, joten koko päiväksi riitti erilaista nähtävää. Näytteille asettajia oli valtava määrä noin 500. Suurin osa niistä oli ulkosalla, lisäksi isoja halleja oli alueella 4 kpl. Osastoja oli mm. kala- ja eräosasto, konekenttä, kotieläinosasto, metsä- ja energiaosasto, puutarhaosasto, Wanhat koneet ja yrittäjätori. Puolustusvoimilla oli mielenkiintoinen osasto ja kävijöitä näytti olevan runsaasti.

Kotieläinosasto keräsi eniten lapsiperheitä, eläimistä lampaat ja hevoset taisivat olla suosituimpia.

 

Kotieläinkentällä esiteltiin Satakunnan monipuolista tuotantoeläinten kirjoa. Nähtävillä oli useita rotuja mm lehmistä, vasikoista, lihanaudoista, sioista, lampaista ja hevosista. Kaikista eläimistä oli näytillä paljon erivärisiä, kokoisia ja ikäisiä yksilöitä. Osa on harvinaisempia ja osa vanhoja, tuttuja rotujamme. Kuluttajakentältä löytyi myös broileruntuvikkoja.

Tällä kertaa sikoja oli koottu kentälle monipuolisesti, nähtävää oli kirjavista pikkuporsaista isoihin karjuihin sekä ammattiasiaa alan tuottajille. Kentällä oli ihmeteltävänä myös isoja sonneja ja korkeatuottoisia lehmiä sekä suloisia pikkuvasikoita.

Lammaskoirien paimennusnäytöksissä voi vain ihmetellä kuinka hyvin eläimen ja ihmisen yhteistyö voikaan parhaimmillaan sujua.

Hevoskehässä oli vauhtia ja ihasteltavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Iltalypsyn aikaan sai nähdä myös mistä maito saa alkunsa.

Kotieläinkentän viereen oli koottu kotieläinpiha, jossa oli etenkin lapsia ja lapsiperheitä varten eri lemmikki- ja tuotantoeläimiä sekä muuta puuhaa lapsille. Siellä lapset pääsivät oikeasti silittelemään ja rapsuttelemaan eläimiä.

 

 

 

 

Kuvat: Eija Kantanen

Lähde: https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/farmari