Pertti Lehtisen toive: kirkonkello on saatava Pinsiöön, on toteutunut.

Kolme vuotta sitten Pinsiö-Seura anoi keräysluvan kirkonkelloa  varten. Keräyksellä saimme kasaan  2/3 osan ja Pinsiö-Seura "lainasi" loput kellon hinnasta. Kello tilattiin Juutilan valimosta, Kaavin Vehkalahdesta. Kesän alussa kuusi vahvaa miestä kantoi kellon Pinsiön kirkon eteiseen, odottamaan kellotapulin valmistusta. Nokian seurakunta on luvannut rakennuttaa tapulin,  yhdessä pinsiöläisten talkoomiesten kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Outi Mustalahti

Vaski on yhteisnimitys kuparipohjaisille metalliseoksille eli pronssille ja messingille. Tavallisin tapa työstää näistä metalleista esineitä on ollut valaminen. Juutilassa käytetään niin sanottua hiekkavalumenetelmää, jossa valumuotit valmistetaan luonnonhiekasta malliesineiden avulla. Valmiit muotit ovat umpimuotteja, joiden sisällä on valettavan esineen muotoinen onkalo. Valettaessa sula metalli täyttää muotissa olevan tyhjän tilan ja jähmettyy valuaihioksi. Rosopintainen aihio työstetään lopulliseen muotoonsa sorvien ja erilaisten hiomalaitteiden avulla. Lähde: Juutilan vanha valimo

 

Kello on jykevä ja hyvin raskas, painoa en osaa arvata. Kellotapulin onkin oltava hyvin tukevatekoinen, jotta kello siellä pysyy vuosikaudet. Kellossa on psalmin sanat: "Kuule minun rukoukseni", jonka Mustalahden Outi osuvasti valitsi.

Nyt jäämme odottamaan tapulin valmistumista. Pinsiön mieskuoro harjoittelee Pentti Tynkkysen sävellystä "Oodi kirkon  kellolle", joka on tilattu häneltä kellon vihkitilaisuuteen.

Lämpimästi kiitokset kaikille keräykseen osallistuneille!